עוגיות חמאת בוטנים פריכות

השילוב של העוגייה המתוקה עם שברי הבוטנים הקלויים מלמעלה הוא טעים כל כך שכדאי שתכינו מראש כמות גדולה!
כמות: 20 יחידות
תנאי איחסון: בקופסא אטומה עד שבועיים, או במקפיא.

החומרים:
1/2 כוס בוטנים קצוצים קלויים
1/4 כוס שמן
1/2 כוס חמאת בוטנים בטעם טבעי
1/2 כוס סוכר קנים
1 ביצה
1 כוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח

אופן ההכנה:
1. מערבבים את חמאת הבוטנים, את השמן ואת הסוכר לתערובת אחידה, מוסיפים ביצה ובוחשים היטב.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפיה.
2. מאחדים את שתי התערובות בהדרגה ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה ומעט דביקה.
3. יוצרים כדורים בגודל אגוז, מיישרים מעט, מכניסים לצלחת עם בוטנים קצוצים ומהדקים את העוגיה אל הצלחת על מנת שהבוטנים ידבקו לבצק.
4. מניחים את העוגייה כשהצד עם שברי הבוטנים כלפי מעלה. העוגיות מתפשטות בזמן האפיה לכן יש להקפיד על מרווחים בין העוגיות.
5. אופים בתנור מחומם בחום 180 מעלות למשך 20 דקות. העוגיות מתמצקות לאחר קירור.